Tuesday , April 23 2024

Gustaf Kjellvander har avlidit

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

I lördags natt avled musikern Gustaf Kjellvander oväntat i sömnen. Gustaf blev 31 år.

Gustaf Kjellvander sångare och frontfigur i bandet The Fine Arts Showcase vars senaste album Dolophine Smile kom 2009. Bandet har spelat flitigt så väl i Sverige som europa. I sommar skulle de ha spelat på Emmabodafestivalen. Gustafs bror den välkände musikern Christian Kjellvander kommenterar den hastiga bortgången i Sydsvenskan.

– Gustaf var en otroligt vital människa. Man föds med en viss vikt och livet går ut på att sprida denna vikt omkring sig, för att slutligen lätta mot det oundvikliga. De han berörde blev på något vis bättre människor. Han gav och gav i rask takt och spred så mycket värme att jag inte vet hur vi ska klara oss utan den, sade Christian under söndagen, på väg hem från en Stockholmskonsert till den sörjande familjen i Lund.

Gustaf Kjellvander har tidigare spelat i banden Sideshow Bob och Songs of Soil. Han tilldelades 2007 Malmö stads kulturpris för konstnärlig utveckling.

En fantastisk artist som Zero följt under alla hans aktiva år har gått ur tiden. Men hans musik kommer alltid finnas med oss och framförallt den fantastiska “Chemical Girl” med The Fine Arts Showcase.

Om Webbmaster

Kolla även

spelautomater

Spelautomaterna med de bästa soundtracken

Spelautomater på nätet har förändrat spelplanen för casino på nätet under de senaste 15 åren. …