Saturday , April 27 2024

ohGr – unDeveloped

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Synthetic Symphony / SPV, betyg: 6]

Det här är ett fjärdealbum från sidoprojektet ohGr som består av Skinny Puppy sångaren Nivek Ogre och hans kollega Mark Walk. En skiva som sprätter iväg åt alla håll och kanter rent genremässigt och humörmässigt fast på ett märkligt koordinerat sätt.

Jag har tidigare inte varit så involverad i skapelser från ohGr men jag tycker helt klart projektet verkar långt mer lättillgängligt än Skinny Puppys ibland väldigt invecklade “historier”. Kort sagt lite mer som “Skiny Puppy für alle”.

Mellan en bisarrt mörk ända av industri- electro- rock-spiralen till en nästan lättsam “parodielectro” är tvära kast välkomna och fullt möjliga och gör skivan sjuk i huvudet lyckad på schizofreni. Det är märkligt hur “Pissage” knyter hårt an till Absurd Minds, eller hur “Bellew” commodore läte flyter ut i radiopop. Jag lyssnar vidare på “Hollow” som enligt mig är skivans bästa låt. Rent futurepop/pop underlag med den kanske inte så rumsrena finalen “..something smells like shit”.

Som vanligt finns det fullt med riskfyllt intrikata texter att tyda enligt tycke och smak. Och summa summarum serverar ohGr en högintressant transport till ett land utan namn.

Om Webbmaster

Kolla även

Strange Tales

Strange Tales om samarbetet med Toril Lindqvist från Alice In Videoland

Lustans Lakejer och Strasse samlas för en ikonisk kväll på Pustervik i Göteborg den 8 …