Tuesday , December 5 2023

The Kick – Rubicon

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, SSC, betyg: 7]

Jag missade The Kicks första fullängdare Metal Heart (2009), vilket jag torde göra något åt nu i efterhand. Även gratisplattan Anomalies (A Collection Of Unreleased Tracks) som kom 2010 gick mig spårlöst förbi, vilket känns lätt beklagligt. Singeln Rubicon med sina två låtar, titelspåret och en låt kallad “Only4you”, är nämligen två utmärkta små glänsande syntpoppärlor med vemodiga melodier och ett skönt sound. Aliaset för The Kick är en kille vid namn David Sundqvist och hans sång svävar lätt änglalikt över musiken, vilken är såväl vackert som behagligt tilltalande att höra. För närvarande arbetar Sundqvist på sin nästa fullängdare och Rubicon-singeln är ett smakprov från den, som jag definitivt inte ska missa när den kommer. Tycker ni som jag om passionerad och varmblodig syntpop med mycket hjärta och själ, borde ni uppskatta Rubicon och då också hålla ögonen öppna efter den kommande cd:n. Med utgångspunkt enbart från innehållet på Rubicon förväntar jag mig ett väldigt lyckat album framöver. Det känns som att The Kick kan leverera det.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …