Holy Ghost – Holy Ghost

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, DFA / Cooperative / Cosmos, betyg: 5]

På sitt självbetitlade debutalbum landar DFA-gruppen Holy Ghost, som består av Alex Frankel och The Juan MacLeans livetrummis Nick Millhiser, någonstans mellan två stolar. Deras åttiotalspräglade housepop med inslag av italorytmer och försök till spattig Prince-funk – nej, det är ingen slump att de ligger på just DFA – är utstansad efter en ganska nött mall som jag i och för sig fortfarande inte har tröttnat på, men New York-duon skulle behöva mer personlighet och kreativitet än de visar upp här. Samtidigt har de en dragning till mer slick musikermusik med elpianon och kantslag. Enkelt uttryckt svänger de för lite för att dra med mig ut på dansgolvet, och för mycket för att jag ska vilja sitta med feta hörlurarna på och begrunda varje kantslag som jag kanske skulle göra med exempelvis Steely Dan.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …