The Deer Tracks – The Archer Trilogy pt 1

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, The Control Group / Skiva, betyg: 7]

Med fem mjuka, drömska låtar inleder David Lehnberg och Elin Lindfors sin trilogi. Duon har gjort plattan Aurora tidigare, som jag har missat, men som enligt pressreleasen gett dem internationell uppmärksamhet och hyllningsrecensioner i blaskor som NME, The Guardian och Clash Magazine. Deras musik har också förekommit i Grey´s Anatomy och gruppen har turnerat i Europa och Japan. The Deer Tracks håller till i Gävle-trakten och baserar sin musikaliska värld på elektroniska instrument, men lyckas ändå skapa ett så varmt, inbjudande och jordnära sound att man har svårt att tro att det skapats med synthar. Med andra ord: detta är långt ifrån Kraftwerks teknologi eller Front 242:s forna brutalitet. Istället är melodierna, Lindfors svävande sång och den smeksamma pop duon gör en motsvarighet till hippiegenerationens mer stillsamma och eftertänksamma band. The Deer Tracks skapar på The Archer Trilogy pt 1 musik som får mig att tänka på skogar, sagoväsen och den stillhet som framträder i gryningen då daggen lägger sig över åkrarna och får dimman i skogsgläntorna att framstå som magisk. Det är som att bandet och deras musik skulle upplösas till intet om solens strålar tittar fram genom barrskogen. The Deer Tracks spelar drömpop för barfotafolket som endast lever i tidszonen mellan natt och morgon. Det är bra, mycket bra.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …