Tuesday , August 9 2022

The Happy Hippo Family – Monacoville

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Jacqueline Music, betyg: 4]

Spretigare skiva än detta debutalbum var länge sedan jag hörde. Örebrobandet The Happy Hippo Family blandar akustiska visor, körsång, reggae, pop och mer därtill och även om de enskilda delarna bitvis är rätt bra blir det till slut outhärdligt att lyssna på.

Skivan öppnar med 80-talsdoftande synthar men redan i nästa låt växlar de över till baktakt, blås och åhåhåh-körer. Lyckligtvis är inte de jobbiga Hoffmaestro-vibbarna ett genomgående tema även om baktakten återkommer flera gånger. Frågar ni mig borde bandet skippa sina skainfluenser helt, för det är i popen de har sin styrka.

Nu blandar istället bandet stilarna hejvilt så man inte riktigt vet var man har dem. Jag gillar som sagt popen men har svårt för reggae-och skainslagen, och framförallt när de dyker upp i samma låt. Renodla stilen är mitt råd.

Om Webbmaster

Kolla även

Suede – “15 Again”

För ett par veckor sedan släppte Suede den första singeln, “She Still Leads Me On”, …