The Goldberg Sisters – The Goldberg Sisters

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, PIAS / Border, betyg: 7]

The Goldberg Sisters är en kuslig, spöklik liten skiva. Adam Goldbergs – ja, han från Saving Private Ryan och Entourage – ljusa, nasala röst befinner sig någonstans mellan Marc Bolan och John Lennon, och svävar över elpianon, stråkar och någon enstaka flamencotrumpet i ett ständigt midtempo som han inte tycks kunna bryta sig ur. Just känslan av att vara fångad, låst, hämmad, är stark i de här tio sångerna. Det ljus som finns är snarare sen eftermiddagssol filtrerad genom ett dammigt fönster på något gulnat fotografi från tidigt sjuttiotal, än klart middagsljus. Man vill komma ut och andas frisk luft. Jag får en lätt obehagskänsla som påminner mig om Airs soundtrack till The Virgin Suicides.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …