Jennie Abrahamson – The Sound Of Your Beating Heart

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, How Sweet The Sound / Sony, betyg: 7]

Jennie Abrahamsons tredje soloplatta, även denna gång producerat av artisten själv och Johannes Berglund, består av låtar som med lyssningarna sakta växer fram och blommor ut, som frön i vårens planteringar. Abrahamson kallar själv sin indiepop för “smygetno” och det är ett passande epitet. Här finns ingredienser som får mig att tänka på såväl Enya som Kate Bush, även om Abrahamson har hittat en egen nisch någonstans mitt emellan och dessutom lägger till en stor portion av sin egen personlighet. Abrahamson är förutom soloartist, kompositör, musiker och producent både skivbolagschef och multiinstrumentalist i Ane Bruns band. Innan solokarriären var hon medlem i banden Heed och Yukon AK. Hon kommer från Sävar utanför Umeå men flyttade till Stockholm som 20-åring och före den här cd:n släppte hon skivorna Lights (2007) och While The Sun’s Still Up And The Sky Is Bright (2009) som gett upphov till radiohits utomlands. Första singeln från den här plattan, “Hard to Come By”, är plattans mest direkta spår med sin upprepade refräng som sätter sig omgående och diverse radiostationer har spelat den sedan i januari, så The Sound Of Your Beating Heart lär gå samma öde till mötes som albumet innan. Med all rätt. Det här är visserligen en “vanlig” popplatta, men någonting i musiken får den att kännas som något mer, något djupare och mer allvarligt än bara glättig underhållningsmusik. Det känns helt enkelt som att The Sound Of Your Beating Heart har ett långt liv, väl värt att återvända till även om flera år.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …