Saturday , August 20 2022

Pop Electronique – Retro

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Dream Box Records, betyg: 5]

Pop Electronique är en synthpoptrio från Västerås som består av Ingeborg Fors-Karlsson, Johan Renbäck och Nicklas Wennersten och det är första gången jag bekantar mig med deras musik.

Sirapslen och lättsmält kommersiell synthpop som denna får mig att tänka på radiosprängaren Da Buzz. Och låten “I can Hear Your Footsteps” är faktiskt något som Roxette kunde gjort om Gessle varit i ett bättre kreativt flow än vanligt.

Det finns gott om vackra melodier ovanpå de förutsägbara men snygga ackorden. Och trots att soundet inte direkt känns nydanande (säkert meningen med tanke på skivtiteln) ger det sköna vibbar. Den som verkligen sticker ut är Ingeborg, vars stämma är som att flyga in i ett moln eller krossa nougatkulan från Tiptop-glassen mellan tänderna.

Tyvärr tenderar många av låtarna gå lite in i varandra istället för att hoppa fram som olika individer. Det vore således kul att höra mer från Pop Electronique iklädda en vassare personlig attityd.

Om Webbmaster

Kolla även

Ras Bolding – elektropop och hologramshow på H.C. Andersen Festivals

Gillar du elektronisk pop, litteraturhistoria, sagor, datorgrafik och fantasifulla framföranden? Okej, då bör du verkligen …