Wednesday , June 12 2024

System – Circle Of Infinite Radius

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Progress Productions / Border, betyg: 5]

De kallar sig enklast Herr A och Herr B den Stockholmsbaserade duon. Circle Of Infinite Radius är deras fjärde fullängdare där de håller kvar vid det retrosubtila, elektroanaloga soundet inklusive röstsyntet.

Det finns en hel del unika och så att säga disharmoniskt harmoniska ljudsekvenser som känns nytt och fräscht. Som i tex “The Beginning Of The End” där det gamla ostämda pianots melodier experimenteras in i den improvisatoriska helheten. En fulsnygg och angenäm upplevelse som känns konstnärlig och vinner med sin vilsna charm över struktur och uppstyrda ramar.

Samma känsla dyker upp i “You Or Me” med en nästan paranoid slinga på det ostämda pianot som smyghetsar låten i en vansinnigt snygg framfart. “Inheritance” är en låt som börjar först briljera i refrängen och då ordentligt. Tack vare struktur och snygg slinga.

Som helhet är Circle Of Infinite Radius för tjatig för att den skall fastna på obestämd tid. Jag gillar disharmonierna, robotrösten och själva soundet. Det som inte håller hela vägen är många av låtarna. De är inte tillräckligt varierande och överraskande. Ibland är det också för konstiga ackord. Jag gillar konstigt men för mycket improvisationskänsla och avsaknad av låtstruktur är inte alltid uppskattat av
örat.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …