Tuesday , December 5 2023

Birgit Bidder – The life home

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Kerstin Records / EMI, betyg: 6]

Efter att ha varit förartist till Joel Alme och Tobias Fröberg, turnerat som keyboardist till Veronica Maggio och Erik Hassle och släppt två egna singlar är det nu dags för Birgit Bidders albumdebut, producerat av Jari Haapalainen.

Vuxenpop är ett ord som dyker upp i huvudet, även om varken vuxen eller pop egentligen är termer som beskriver Birgit Bidders musik särskilt väl. Däremot finns både melankoli och storslagenhet som två tydliga spår genom materialet. Det låter välproducerat och pampigt, stora känslor väller ut ur sångerskans strupe och droppar från hennes fingrar över pianotangenterna. Det låter bra, men det riktiga pirret infinner sig aldrig.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …