Wednesday , November 29 2023

Bowies “Golden Years” som app

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Hans-Olof Svensson)

David Bowies klassiska singel “Golden Years” från 1975 släpps den 6 juni som iPhone-app så att du själv kan mixa om låten efter din egen smak. De ursprungliga sextonkanalsbanden har mixats ner till åtta ljudfiler med de olika instrument som ingår i arrangemanget. En liknande app finns redan för “Space Oddity”.

I anslutning till appen ges en remix-ep ut, där fyra diskjockeys från radiostationen KCRW i Los Angeles har gjort sina egna tolkningar av låten. Du kan höra dem här. Mixarna kommer även att finnas som vinyltolva och på digital nedladdning.


Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …