Tuesday , December 5 2023

The Van Jets – Cat Fit Fury!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Backstage / Playground, betyg: 4]

Jag har jättesvårt att uppbåda något större intresse för den belgiska kvartetten The Van Jets. De spelar nämligen indierock som indierock låtit i tjugo år. Det är inte dåligt, men det är inte så värst bra heller, och framförallt har vi hört denna kombination av skräniga elgitarr, energi och rockmusik som mixar in såväl pop som garage och punk förut. Ofta betydligt mer spännande och personligt. Varför startar folk såna här band fortfarande? Nu är detta visserligen gruppens andra album, men ändå. Har de inte Internet i Belgien? Går folk omkring på gatorna och tänker “vi borde starta ett rockband med halvdana låtar som vi döljer med gitarriff, det verkar coolt”?

The Van Jets är egentligen vare sig bättre eller sämre än alla andra två miljoner indierockband där ute, och det är just därför de känns så onödiga.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …