Saturday , July 13 2024

Momofoko – Momoism

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Electric Nonsense, betyg: 8]

Så var det dags för Malmös Momofoko att fullängdsdebutera och det gör man med bravur. Momoism består av tio dansanta discolåtar med inslag av funk, electro, starka refränger och lättsamma melodier som avlöser varandra när de sex skåningarna partar loss. Man kan riktigt skönja den gamla spegelbollen i taket som sprider snurrande ljuspunkter över dansgolvet och se myllret av bumpande höfter under den. Visst, det är 2011 nu och det här är inte könlös techno, men Momofokos retroaktiva discofunk känns tidlös. Mina minnen irrar tillbaka till den tid då dansmusiken och funken var någonting nytt och fräscht. Det är det som gör Momoism så bra: musiken är som en lyckad kombination mellan 70-, 80-tal och nutid. Således känns den fräsch och livsbejakande trots att byggstenarna är gamla som gatan där de grävdes upp. Bandets musik lever, engagerar, sprudlar och sätter sprätt på dansdojorna. Melodierna svischar förbi som färgglada bilar på Autobahn och indiekidsen köper neonlysande paraplydrinkar och hoppar omkring som loppor i en tändsticksask med sammetstapeter. Här vilar inga sorger och allting är färgglatt, lättsinnigt, lustfyllt och lekfullt. Gitarrerna upprepar sina figurer, poolpartyt pågår från första till sista låten och natten varar för evigt, eller åtminstone så länge låtar som “Come over”, singelspåret “What you want to hear” och “Here comes the night” ljuder från högtalarna. Bjud in folket, häll upp spriten och förvandla föräldrarnas vardagsrum till ett gungande jordskalv. Momofoko står för musiken.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …