Thursday , July 18 2024

Jay-Jay Johanson är tillbaka

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Svenske Jay-Jay Johanson har en splittrad musikalisk karriär. Från de första albumen, där musiken och hans utryck var lugnt och stilla, till 2001 års Antenna och efterföljande Rush där han förvandlades till en elektronisk framtidsfigur.

Nya albumet Spellbound, som släpps i april, blir den tredje skivan efter hans elektroniska utsvävning. Jay-Jay är idag raka motsatsen till den extroverta person vi såg i början av 2000-talet. Inspirationen verkar mer gå bakåt i tiden och utseendemässigt känns det som att han blir alltmer lik Jesus. Själv berättar han i en intervju för Rondeo att detta är det mest avskalade och nakna han gjort.

Nedan kan du se första singeln från albumet Dilemma.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …