Hem / Nyheter / Björk sjösätter projektet Biophilia

Björk sjösätter projektet Biophilia

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Hans-Olof Svensson)

Björks kommande album Biophilia kommer att åtföljas av ett “tvärvetenskapligt” projekt, rapporterar Dazeddigital.com. Biophilia omfattar konserter, installationer och appar samt ett multimediaprojekt där man undersöker hur ljud alstras och hur universum är uppbyggt såväl på solsystems- som på atomnivå.

Turnépremiären blir i Manchester i juni. Björks livesättning kommer att innehålla ett antal specialbyggda instrument, bland annat en tio meter lång pendel som skapar musikaliska mönster efter jordens gravitation. I samarbete med Manchester International Festival kommer man även att anordna workshops där skolbarn får utforska de musikaliska, vetenskapliga och teknologiska idéerna bakom projektet.


Kommentarer

Kommentarer

Om Webbmaster

Kolla även

Way Out West visade sig från sin bästa sida

Väderprognosen visade regn i stort sett hela helgen. The Cure var det stora utropstecknet i …