Modiga Agenter – ett tu tre

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Egen produktion, betyg: 5]

I en smörsjungande Freestyle-retroanda dyker örat in. En åttiotals gryta på synthpop och schlager bas ryker ur min cd-spelare. Krispig text tematik återspeglar samma retrokänsla och sjungs med liknande Tommy Ekman rullande dialekt. Det här är poppigt sockersött med förutbestämda, lättsmälta ackord och honungslena melodier.

Modiga Agenter som består av Fredrik Andreasson och Jonas Kapla är på väg att skapa något riktigt välkomnande och mjukt som med framtida produktion kan fånga en stor publik. “Få tiden att gå” är skivans absolut finaste spår. Bara den är värd klart bättre betyg än skivans helhet. Med bara lite mer “det”, inslag av alternativ personlighet och vassare melodier finns goda förutsättningar för killarna att göra en riktigt fin uppföljare på “ett tu tre”.

Om Webbmaster

Kolla även

Red Cell

Red Cell släpper nya singeln “Only Night”

Den svenska elektroniska duon Red Cell är äntligen tillbaka med ny musik sen deras senaste …