Friday , August 19 2022

Torpedo – Waiting For The Fall

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Assembly Line / Border, betyg: 8]

Låten heter “Waiting for the fall” och singeln bjuder på samma låt i två versioner. Något mervärde finns inte här, så det handlar om några få minuters lyssning. Dock intressant sådan och definitivt av det slag som gör en sugen på att höra kommande album, vilket lär vara vitsen med att ge ut den här skivan. Torpedo och deras låt påminner om en ohelig korsning mellan Depeche Mode, Midnight Oil och soundtracket från Lejonkungen ungefär. Mycket på grund av den återkommande körramsan och de djungelaktiga rytmerna som präglar låten. Det är en kul blandning. Christoffer Berg (Fever Ray, The Knife, Massive Attack, Moby m.fl.) har producerat singeln med den äran och jag gillar sångarens röst skarpt. Torpedo kan säkert bli ett namn på alla electrofans läppar så småningom. Förväntningarna på kommande albumet WE är högt, om man vågar tro att bandet kan hålla den här kvaliteten, och jag får en spontan känsla av att de kan lyckas med det. Fullängdaren släpps den 13:e april och ska absolut checkas upp närmare.

Om Webbmaster

Kolla även

The Crazymen - Living Above The Cyclone Firestorm

The Crazymen – Living Above The Cyclone Firestorm

Motala-trion The Crazymen firar 20-årsjubileum som band i år. Det gör man genom att ge …