Tuesday , December 5 2023

KallocaiN – Between two States

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Gramtone, betyg: 8]

Jag tycker mig ha hyfsad koll på Norrköpings musikliv men har helt missat Kallocain som gör pop av finaste märke på denna 11-spårs debutplatta. Pur indie strömmar ut, ibland ganska tungt rockande som i “Oxygen”, ibland mer försiktigt framförd som i “Genesis”. Men hela tiden stämningsfull och intensiv, mörk och vacker. Plattan känns sammanhållen och tät, ofta med en akustisk folktouch, och med en sångröst som passar indieattityden i låtarna. Den här kvintetten lär inte bara gubbarna på Sonic gilla, utan det gör även jag.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …