Wednesday , July 17 2024

Janosch Moldau – Second Best

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[singel, Janosch Moldau Records, betyg: 3]

Tyska Janosch Moldau har ett förflutet inom musikproduktion och började skapa eget material 2004. Second Best är en De/Vision-influerad singel med bra sång och fin melodi. Tyvärr passar inte den skrapiga och taktfasta basslingan ihop med downtempo-sången. Och efter ett tag får man en känsla av att lyssna på två olika låtar samtidigt, låtar med från varandra avvikande tempon, vilket känns helt osynkat. Trots bra sång och fin melodi blir låten förutom osynkad, tråkig. “Into This Life” tilltalar mig mer. Melodin är vassare och sättet sången är upplagd på känns “helt och rent”. Men det är på något sätt ofrånkomligt att ändå bli uttråkad av även denna då den blir till en “papegojsång”.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …