Wednesday , July 24 2024

Body Horror – Shock Chew Choke EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Body Horror, betyg: 5]

Tomas Gunnarsson (sång), Tommy Preger (synth) och Mats Jönsson (gitarr) är Body Horror, som kallar sig ett “queerfeministiskt tuggumminoisepojkband”. De skriver att de klär sig i allt från sjuksköterskeuniformer till nattlinnen, uppburna av erektioner, och att texterna handlar om sexdockor, misogyni och transformation. Stora ord, många ord, roliga ord, men det gäller att leva upp till dem också. Och med tanke på trions fyra låtar på den här ep:n så har de kommit en bra bit på väg redan. Body Horror har ett speciellt sound som jag förmodar delar upp lyssnarna i för och emot. Av de fyra låtarna är två riktigt bra (inledande “Dolly Needs” och “Inside Out”), medan de andra två lämnar mig tämligen likgiltig, men jag gillar energin, lekfullheten och intensiteten som de här sminkade gossarna bjuder på.

Om de framöver kan skapa starkare melodier och variera sig lite mer i tempo, kanske de inte behöver exponera en stor löskuk på skivomslaget nästa gång, utan istället få uppmärksamhet på grund av musiken och inte smaklösheten. Det är nog ingen omöjlighet. Det känns som att Body Horror har kapacitet att utveckla det de pysslar med i rätt stor utsträckning, och det ska bli spännande att se hur de fyller en fullängdare i framtiden. Shock Chew Choke är en bra början.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …