Santa Hates You – PostApocalypticNudeIndustrialCorps

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Trisol / Sound Pollution, betyg: 8]

Läs endast versalerna i titeln PostApocalypticNudeIndustrialCorps och välkommen till nya mini-cd:n med Santa Hates You. Clownsminkade Project Pitchfork-mannen Peter “PS” Spilles och snygga italienskan Jinxy är tillbaka, den här gången med fem nya låtar, fem remixade bonusspår och två videos samt en “trailer” för en av dessa videor på en medföljande dvd-skiva.

Och det är bra tryck på duons dansanta, mörka, men samtidigt humoristiska dark-electro. “Hexenpolizei” som dyker upp här i flera varianter, inklusive videon på dvd-skivan, är låten som sätter sig direkt. Den släpptes först på albumet Crucifix Powerbomb, som kom ut i februari i år, och dunkar sig in i hjärnan på dig oavsett om du vill eller inte. “Z.o.m.b.i.e” från samma cd gör jobbet nästan lika snabbt och “Rocket Heart”, även denna från nämnda skiva, får igång mig med en rivstart.

Även flera av de nya låtarna har det mörka, dansanta sväng som de elektroniska konstnärerna är så bra på att pumpa fram. Inledande “Anguish”, “Every Day We Die” med sin frusna melodislinga och “Panictown” är samtliga maskinellt medryckande mangellåtar som torde få allsköns dansgolv att gunga i takt. Och “Victorious” är en pulshöjande, snabb och tempofast käftsmäll med smittande refräng som i alla fall jag inte kan värja mig emot.

PostApocalypticNudeIndustrialCorps släpps bara i 777 exemplar – bra mycket coolare och roligare än uttjatade 666 – så skynda till din lokale nasare om du vill garantera dig ett ex innan den säljer ut.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …