Half Light – Night in the Mirror

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, MJM, betyg: 4]

Synthpop med spår av Depeche Mode levereras av polska gruppen Half Light, som består av sångaren Krzysztof Janiszewski, Piotr Skrzypczyk och Krzysztof Marciniak. Night in the Mirror har ett följsamt sound, en mix mellan mörkare synthpop och välklingande slingor. För att inte tala om Krzysztof Janiszewskis tilldragande mjuka och rena röst, som tyvärr förlorar sin dragningskraft på grund av att det engelska uttalet ibland tenderar låta ganska illa. Speciellt i låten “Hello”, där titelordet sjungs med en ful rysk accent.

Summa summarum finner jag inte någon total hänförelse när jag lyssnar på Night in the Mirror. Jag hamnar bara i små stunder då och då som liknar ett flow. Ingredienserna är på plats, men uttalet och låtarna kunde blivit så mycket bättre.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …