Squarepusher – Shobaleader One: d`Demonstrator

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Warp / Border, betyg: 3]

Squarepusher kan vara hur bra och intressant som helst, men uppenbarligen; också olidligt tråkig. Och på sitt nya album vet jag inte riktigt vad Tom Jenkinson pysslar med. Målet är att skapa rymdpop, och vocodersång kan vara okay någon gång ibland eller som tillfällig effekt, men här låter mer eller mindre all sång som om en robot sjöng och det blir rätt enahanda till slut. Att väldigt få låtar håller måttet gör inte saken bättre. Shobaleader One är en nybakad grupp, bestående av Squarepusher och några unga musikanter vars namn av någon anledning hålls hemliga. Dessa lirar keyboards, gitarrer (som också låter syntetiska) och trummor, men till soundet låter den här plattan mest elektronisk i alla fall, och det är Jenkinson själv som skrivit materialet. Det hela får mig att tänka på ett valiumstenat Daft Punk och roligare kan man ha med kläderna på. Framöver är planen att ge ut ytterligare ett album med samma grupp och sedan turnera. Om detta ska ske inför en sovande publik förtäljer inte historien, men blir inte nästa platta roligare än den här är risken överhängande för många slutna ögonlock. Ett par schyssta spår bjuder dock cd:n på. Jag tänker på “Laser rock” och “Megazine” som i alla fall har tempo. Vidare är “Into the blue” och “Abstract lover” okay. Det hade kunnat bli en hygglig ep av det här, men inte mer än så tyvärr. Köp Hello Everything från 2006 istället.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …