Ny supergrupp bildad

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

En ny supergrupp bildas av fem mycket erfarna musiker från band som Turbonegro, Apoptygma Berzerk, Satyricon, Celtic Frost, KMFDM, Extol och Marliyn Manson. Bandet träffades en kall vinternatt i Oslo, Norge och startade inspelningarna som ska låta hårt, högt och helt nyskapande.

När Turbonegrosångaren och Cornelis Vreeswijkskådespelaren Hans Erik Dyvik tog plats som vokalist fick gruppen sin nuvarande sättning och Doctor Midnight & Mercy Cult var bildat. Andra medlemmar som ofta figurerat i Zero är svenske Tim Skold (KMFDM och ex Marilyn Manson) och Audun Stengel (Apoptygma Berzerk)

Bandet kommer att debutera på norska Slottsfjell-festivalen i juli nästa år. Enligt festivalens hemsida rapporteras att bandet också planerar ett album som släpps kring nyår.

Om Webbmaster

Kolla även

Gamma Vortex och TUKT intar Charles Dickens i Helsingborg  

Charles Dickens Bar & Scen i Helsingborg har på senare år gjort en storsatsning på …