Thursday , April 18 2024

Carpark North – Lost

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Svedala / SME, betyg: 6]

Danska trion Carpark North har redan sålt platina i hemlandet och det är nu dags att erövra resten av världen. Bandets elektrorock är inte alls tokig, även om inte samtliga låtar faller mig på läppen. Men de balanserar snyggt mellan lugnare, vemodiga spår och ösigare, melodiska rocklåtar. Syntar och gitarrer samsas med ett bombastiskt bas- och trumkomp som gör arenakänslan på Lost till ett faktum. Lau Höjens sång är kanske inget under av egensinne eller originalitet, men han sjunger bra och tydliggör gruppens engelska texter. Det hela är tilltalande, välstrukturerat, snyggt och har tveklöst kommersiell potential, även utanför Danmark. Samtidigt upplever jag helheten som lite ospännande emellanåt. Det känns som att bandet skulle kunna ta vissa låtar ännu ett steg längre. Höjdpunkter som “Beasts” däremot, med sina vackra körer och udda melodi, “Save me from myself” och “Cancer” är dock underbara och ger en stark hint om att Carpark North mycket väl kan vara på väg mot någonting större och mer intressant än Lost. Detta sagt utan att undervärdera albumet som sådant. Sedan 2003 har Carpark North gett ut plattor, då de skivdebuterade med sitt självbetitlade album, och går Sonys lansering som väntat lär detta bli ett band de flesta kommer att höra talas om framöver. Radiostationerna lär uppmärksamma dem i alla fall.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …