Thursday , December 7 2023

Versant – Från USA till Vänersborg

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

I veckan släpps Vänersborgsbandet Versants debutskiva Heartbeats. Bandet består av den grammynominerade Shiny Toy Guns-sångerskan Carah Faye Charnow samt svenskarna Daniel Johansson och Nicholas Oja.

2006 släpptes Shiny Toy Guns album We Are Pilots, som blev en omedelbar succé i USA och gav bandet en grammynominering. Bandet turnerade med svenska The Sounds under en period. Detta visade vägen till Sverige och Vänersborg, där Carah Faye Charnow nu tillsammans med sitt nya band Versant spelat in sin debut-ep.

Carah, varför lämnade du Shiny Toy Guns?
– Det var inte mitt beslut att lämna Shiny Toy Guns. Det var ett beslut som fattades av bandet och som de senare försökte ta tillbaka. Men jag startade upp Versant nästan direkt efter beskedet, och det var dessutom redan för sent för mig att återgå till något som jag var så känslomässigt blåslagen av. Nu är jag helt säker på att jag hamnade rätt hos svenskarna, där jag har en stor del i musikskapandet.

Versants trummis Richard Ankers spelade länge med Melody Club, men precis innan vi kontaktar Carah nås vi av beskedet att Richard lämnat Versant och återförenats med sitt gamla band.

Stämmer det att er trummis Richard har lämnat gruppen?
– Ja, strax innan släppet flyttade Richard till Stockholm, men sade att han skulle vara tillbaka när vi behövde honom. Men några veckor senare meddelade Melody Club på sin hemsida att de återförenats med Richard. Så det är bokstavligen hur beskedet nådde oss. “I guess we weren't Richard's destiny calling…”

Versants debutskiva beskrivs av Zeros recensent Robert Ryttman som musikaliskt innehållsrik, och för att citera Robert: “Versant skapar fler frågor än svar i mitt medvetande”.

Så, Carah, var hittar ni all inspiration?
– Vi är inspirerade av allt med nerv i. Allt med ett hjärta som inte är återanvänt. Vår musik och våra texter är så ärliga som de kan bli.

Om Webbmaster

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …