Beati Mortui – Let The Funeral Begin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Danse Macabre Records, betyg: 3]

Beati Mortui är ett band från Helsingfors med ett blandsound innehållande element från goth, harsh-EBM och metal. Det är tungt, blodfyllt stämningsfullt och pepprat med distad sång tillsammans med en skönsjungande kvinnlig stämma.

På “Let The Funeral Begin” hör jag mest engelska texter med det har även smugits sig in några låtar på finska. Skivan har många sekvenser med vackra, melodramatiska melodier och tunga, följsamma ackordövergångar. Men helhetsupplevelsen blir tyvärr mödosam i en jätteportion med tolv låtar som påminner om varandra både i tempo- och struktur.

Om cd nummer två; som är en elva låtars remixskiva på fyra låtar, refererar jag till det redan skrivna.

Text: Inga Karlsson

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Side Grinder – analog råhet och naket historieberättande

Agent Side Grinders nya album, Jack Vegas, har färgats av den amerikanska beatnikrörelsen och är …