Simon Norrsveden – Quentin Tarantino

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, , betyg: 6]

För två år sedan dök singeln “Stockholmssången” upp och våren efter kom debutalbumet “Ok baby, det är dags att vi ska vinna allt”, med charmig pop på svenska. Simon Norrsveden var en sån där känslig gitarrkille som dyker upp med jämna mellanrum och sätter, främst, unga flickhjärtan i brand. Själv tyckte jag det var en trevlig bekantskap, men att han inte riktigt övertygade.

I vår är det dags för nästa fullängdare och till dess får vi denna fyraspårs-EP som en liten aptitretare. Jag tycker Norrsveden har tagit några kliv framåt och framförallt har han fixat till en fräckare ljudbild. Fortfarande känns han lite lättviktig, men utvecklingen går åt rätt håll.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …