Tuesday , December 5 2023

Apoptygma Berzerk – Imagine There´s No Lennon

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[dvd, Soulfood / Sound Pollution, betyg: 7]

Norska Apoptygma Berzerk har existerat i över tjugo år och Imagine There´s No Lennon är inspelad i Köln 2009 under gruppens Rocket Science-turné. Dvd:n innehåller förutom konsertupptagningens sjutton låtar (cd:n innehåller tolv av de låtarna) ett bonusmaterial som delvis består av – som brukligt – rätt meningslösa filmsnuttar backstage. Men också de fem videos som gjorts på “In this together”, “Shine on”, “Love to blame”, covern på Kim Wildes gamla “Cambodia” som i Apoptygma Berzerks version går i nästan dubbel hastighet, och “Apollo (Live on your TV)”. Allt detta är snyggt förpackat i ett tjockt konvolut och med ett 18-sidigt färghäfte med bilder och text. De sminkade, mörkt klädda syntrockarna lirar sina låtar inför den tyska publiken med stora bildskärmar bakom sig, ljudet är utmärkt och framförandet finns det ingen anledning att klaga på. Att plocka ut favoritspår är inte heller någon lätt sak, men nog står “Weight of the world”, “Lost in translation”, hitlåten “Shine on” och den långa avslutningen med “Non-stop violence” ut lite extra i alla fall. Men det är gott om höjdpunkter här, även om man naturligtvis inte kan få allt av ett band som gett ut sex fullängdare, en uppsjö singlar, liveplattor och samlingsalbum under sin långa karriär. Fansen lär garanterat uppskatta den här utgåvan och det skulle förvåna mig mycket om dvd:n inte genererar ännu fler. Att inte så mycket händer på scen, förutom musiken, kan jag leva med.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …