Thursday , July 18 2024

V/A – Hellacopters Rockabilly Tribute – Dancing On Your Graves

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Wild Kingdom / Sound Pollution, betyg: 6]

När en massa svenska band tolkar Hellacopters låtskatt via ett rockabillyfilter blir eder undertecknad på gott humör. Speciellt i de fall då Ragged Bones, Astrolites, High-Jacks som är enda bandet här med kvinnlig sång, Jukebox och Hellbilly Boys håller i instrumenten. Samtliga nämnda band gör det stilsäkert a´ la 50-tal och således gungar det skönt om låtar som “24h hell”, “Riot on the rocks”, “No angel to lay me away”, “By the grace of God” och “Everything´s on TV”. Hårdare och mer distade tag är det när Camtwisters inleder med “Gotta get som action” och Knockouts ger järnet i “Freeway to hell” och får den att låta lika mycket punk som rockabilly. Rockabillians version av “Before the fall” låter däremot inget vidare och Tommy Loves “Carry me home” lider lite av sin undermåliga produktion. Desto mer gillar jag när Eyeballin Torpedos och Absints sänker tempot i “No song unheard” och “No one´s gonna do it for you”. Därmed skapas ett par pauser i det värsta röjet och larmet. Eyeballin Torpedos är för övrigt det enda bandet här som lirar två låtar i och med att de också framför “It might mean something to you”. Avslutar plattan gör Robbans Rockabilly Circus med “Toys & flavours” som är okay, men inget av höjdarspåren, enligt min mening. Oavsett om du gillar Hellacopters eller rockabilly generellt är denna cd väl värd din uppmärksamhet.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …