Parken – Framtiden var här

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Flora & Fauna / Border, betyg: 7]

För två år sedan debuterade Parken med en skiva full med trevlig pop som i viss mån kan beskrivas som om Håkan Hellström satsat på en mer elektronisk ljudbild. Det är givetvis en jämförelse som haltar en smula, inte minst med tanke på att ordet debut kan diskuteras. Pelle Lindroth, som Parken egentligen heter, hade gjort hela sju skivor innan med Moder Jords Massiva och The Chrysler. Själv föll jag direkt för Parken. Jag föll för de bra texterna, de förtjusande melodierna och den ljusa 80-talsinspirerande ljudbilden, men framförallt föll jag för rösten. Parkens sång har en renhet, klarhet och friskhet som gör att man bara vill höra mer. I en låt som “Annas sång” får man exempelvis rent av vibbar av Ted Gärdestad.
Jämfört med förra plattan “Länge leve Parken” har egentligen inte så mycket ändrats musikaliskt. Han levererar samma typ av elektronisk mjukpop, dock tycker jag han gör det snäppet bättre här. Topparna finns kvar, men materialet känns jämnare och uttrycket har förfinats ytterligare.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …