Lloyd Cole – Broken Record

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Tapete / Border, betyg: 6]

För oss som var med när det begav sig på 90-talet är Lloyd Cole lite av en gammal hjälte. Under 80-talet spelade skotten först med bandet The Commotions för att sedan gå solo det följande decenniet. Det senaste årtiondet har han dock varit relativt bortglömd. Därför är det roligt att han gör en så stark “comeback”. Jag kan erkänna att Cole aldrig var någon jättestor favorit, men det var en stabil artist som jag respekterade och kunde slölyssna på. Och jag kommer säkert plocka fram även denna platta med jämna mellanrum. Musiken är varm, vuxen och vacker folkpop med lite countryvibbar som ligger som mjuk bomull i öronen. Kanske inte helt lätt att bli störtförälskad i, men omöjlig att tycka illa om. Några nya fans är tveksamt om Cole erövrar, men de gamla lyssnarna kommer säkerligen uppskatta att deras gamla favorit är tillbaka i gammal fin form.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …