Wednesday , April 17 2024

Hellsongs – Minor Misdemeanors

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Tapete / Border, betyg: 5]

Göteborgstrion Hellsongs har som specialitet att ta klassiska hårdrockslåtar och strippa ner dom till softa småjazziga versioner, ungefär som Carolina Wallin Perez gör med Kents låtar. Hellsongs väljer att kalla sin genre för loungemetal och på repertoaren hittar man bland annat Guns´n´roses “Welcome to the jungle”, WASP:s “I wanna be somebody” och Alice Coopers “School´s out”. Men medan Wallin Perez renodlar låtarna och håller sig nära originalen tar sig Hellsong större friheter.

Att göra loungemusik av kända rocklåtar, som exempelvis Mike Flowers Pops och Richard Cheese, är ofta skojigt i början men när man vant sig vid den överraskande effekten mattas intresset och så även här. Hellsongs funkar säkert jättebra att hyra in som liveband på en fest, men det känns som att konceptet inte gör sig riktigt lika väl på skiva.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …