Wednesday , May 22 2024

Nytt från Agent Side Grinder

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Stockholmsbandet Agent Side Grider som Zero skrivit om tidigare är snart aktuella med nya albumet Irish Recording Tape. Bandet har utvecklat sitt karakteristiska sound med energiska rytmer, beroendeframkallande synthriff, industriella ljud, samt basgångar à la Peter Hook.

Irish Recording Tape släpps digitalt och på cd via bandets egen, nystartade etikett Klangarkivet den 3 november. Vinylskivan ges ut av Enfant Terrible.

Agent Side Grinder spelar en unik blandning av postpunk, synth och mörk pop, inspirerad av band som Cabaret Voltaire, Suicide och Joy Division. Bandet använder sig enbart av äldre elektroniska instrument, som analog-synthar, trummaskiner och tape loopar. Kombinerat med febrig sång av undergångs-dandyn Kristoffer Grip skapas en intensiv och hypnotisk musikalisk upplevelse.

År 2008 kom debutskivan och vintern 2009 släpptes The Transatlantic Tape Project av det holländska skivbolaget Enfant Terrible. Dessa album släpptes enbart på vinyl.

Under 2010 har bandet turnerat flitigt runtom Europa och fått en hängiven underground-publik över hela världen. Nyligen var bandet inbjudna för en konsert i Lausanne med sina musikaliska mentorer i Suicide.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …