Wednesday , July 17 2024

Dual Density – Soul Ecstasy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Conzoom Records, betyg: 5]

Danspop, eurotechno, synthig disco med sen 80-talskänsla… Omslagets spegelboll ljuger inte. Det är slickat, klubb- och radiovänligt, musikaliskt ytligt men samtidigt proffsigt framfört. Inte speciellt spännande och lätt enformigt i längden tyvärr, men med tanke på att Soul Ecstasy är trion Dual Densitys debutalbum så är plattan överraskande välgjord. Tess Fries sång är dessutom skitbra, så bandet har alla möjligheter i världen att göra sig ett namn med tiden. Sedan kan man fråga sig vad man ska ha skivan till hemma? Det här är knappast någonting jag sitter i vardagsrumssoffan och lyssnar intensivt på, men visst, har man Blondin-Bella och hennes fjortiskompisar till vänner finns det kanske anledning att dra på Soul Ecstasy på hemmafesten emellanåt. Risken är bara att de föredrar Lady Gaga istället. Det Dual Density gör känns lite för gammalmodigt för de riktigt unga och de som gillar gammalmodigt lyssnar nog hellre på välkända låtar som passar nostalgiläget. Dual Density borde helt enkelt bredda och variera sig till nästa gång, våga mer rent musikaliskt, sticka ut och undvika den uppenbara fällan att både hamna utanför de kommersiella listorna och de seriösa sammanhangen. Men vem vet, med lite tur och rätt kontakter kanske det här bär bättre än vad jag inbillar mig. Det hela är förbaskat lovande i vilket fall som helst. Skruva det ett varv till bara, så lär det hända grejer på allvar.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …