Fat Nelly – Wake Up

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Forest Records Sweden, betyg: 7]

Helsingborgsbandet Fat Nelly har fått skivkontrakt och debuterar signade med fullängdaren Wake Up. Plattan bjuder på tolv spår och har klar inriktning på melodiös 80-tals hårdrock, vilket ligger i tiden. Se bara på framgångarna för Bullet, alla nya sleazeband, Poodles, H.E.A.T. och Treats omtalade come back-cd. Fat Nelly har goda möjligheter att ta upp kampen om de bara får den uppmärksamhet de förtjänar. För även om det här inte är min bag hela tiden, rent stilmässigt, så måste man vara döv för att inte höra bandets kommersiella kapacitet. Låtarna är välgjorda, Jocke Olssons sång och bakgrundskörerna sitter hur klockrena som helst. Gitarristerna Jane Björck och Tony Eriksson bjuder dessutom på såväl skitsnygga solon som melodier. Efter bandets demo som kom för ett par år sedan hade jag hoppats att Fat Nelly skulle styra stegen bort från det AOR:aktiga och istället tuffa till sig ytterligare. Så blev inte riktigt fallet. Wake Up bjuder på lite av varje inom ramarna för klassisk hårdrock. Således går jag loss på låtar som “And so the nightmare begins”, “Rollercoaster” och “Harder”, medan spår som “Game of love” och “A million miles away” säkert älskas av dem med smak för aningen softare grejer. När Fat Nelly rockar hårt, vilket de oftast gör, har bandet dock riktigt bra tryck och driv i framförandet. Detta är tveklöst en proffsig debutplatta och stora saker torde hända de här killarna med rätt distribution och back up.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …