Mute blir independent igen

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

EMI har tillsammans med Mutes grundare, Daniel Miller, gjort en överenskommelse där Mute återigen blir ett självständigt bolag med en egen A&R och utgivning och kan fortsätta bygga det starka varumärke som alltid präglat bolaget.

Överenskommelsen innebär att Mute dels kommer att överta stora delar av backkatalogen från EMI, dels kommer att fortsätta med egen utgivning av artister som Nick Cave and the Bad Seeds, Erasure, Yeasayer m.fl., samt kontraktera en rad nya artister för framtiden. EMI har en ägarandel i det nya bolaget och Mute kommer att fortsätta samarbetet med EMI på flera områden, som t.ex. administration, office support samt arbetet med de kvarvarande Mute-artisterna under EMI.

Samtidigt kommer Mute åter att bygga upp sitt independent-nätverk i Europa där Playground Music kommer att representera bolaget i Norden. Samarbetet har redan inletts; bl.a. släpptes Grindermans nya album Grinderman 2 nyligen genom Playground.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …