Wednesday , May 22 2024

The Courage – The Courage

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Courage Records, betyg: 6]

Trummisen Jesper Jonsson gör under namnet The Courage lite blandad musik på sitt självbetitlade debutalbum. Att hitta ett epitet att enkelt stoppa undan låtarna bakom ter sig tämligen svårgjort, men om jag säger att såväl synt- som indiepoppubliken har en del att hämta här så tror jag inte att någon slår mig på fingrarna i alla fall. Jonsson har själv skrivit materialet, han sjunger, har producerat och framför merparten av det musikaliska. Då och då med lite hjälp av gästande musiker. Albumet är skapat i hans egen studio. Det låter bra, det låter sökande och det låter som att han experimenterar sig mot ett eget uttryck som han inte riktigt har hittat än. Således ger skivan ett ojämnt intryck, men med tillräckligt många intressanta nedslag bland de tolv spåren för att kännas tillfredsställande och kul att lyssna till. “Brave enough” påminner till exempel om Maps elektroniska drömpop, medan “Made up” ger en känsla av The B-52´s och Fad Gadget. “Spacebaby” måste bara vara influerad av David Bowie och “Rock the boat” är snabb, rak och okomplicerad syntrock utan krusiduller, men den ger en nödvändig energiinjektion till skivan. I och med “Should I go” är The Courage tillbaka i allvaret och “Queen of the lost” bjuder på en mörk, nästan gothisk syratripp som följs upp av “Drip drop” med dovt bultande trummor och spröd strängmusik. The Courage är lovande och framöver kan brygden utvecklas till något riktigt grymt.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …