!!! – Strange Weather, Is´nt It?

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Warp / Border, betyg: 5]

Amerikanska !!! (uttalas chk chk chk) har besökt Berlin för att liksom Bowie, Iggy och Brian Eno se hur staden och dess atmosfär kunde tänkas påverka musiken. Huvuddelen av plattan är dock inspelad i New York och bandets hemmaplan Kalifornien. Den som tror att Strange Weather, Is´nt It? skulle ha någon likhet med ovanstående ikoner kan således glömma det. Resultatet blev istället ännu en dansvänligt punkfunkig och lätt anonym bagatell. Och således långt ifrån något mästerverk. Faktum är att många låtar här passerar tämligen spårlöst förbi och liksom bandets hype har svalnat på sistone har albumets innehåll förmåga att försvinna ur medvetandet strax efter att man har hört det. Nic Offer menar att syrahöga ravekids har anledning att också lyssna på detta, gruppens fjärde album, men så jävla flummigt är det knappast med ekoliknande effekter och upprepade rytmer. Jag tror att merparten blir besvikna. Dessutom saknas minnesvärda melodier generellt. Å andra sidan är det kanske just droger som behövs för att gå loss på den här plattan och tycka att den är fantastisk. Ett par undantag från det mediokra finns dock, som inledande “Am/Fm” och “Steady as the sidewalk cracks”. Det är ett par höjdarlåtar där allting funkar! För övrigt tror jag dock att !!!:s nya album kommer vara tämligen bortglömt inom en inte alltför avlägsen framtid.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …