Anna Ihlis – I Stay Awake… Good Morning

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Peace & Love Artists / National, betyg: 7]

Mycket trevlig indiepop med en massa piano i kompet av sångerskan Anna Ihlis här på I Stay Awake… Good Morning. Jag kommer rätt snabbt att tänka på artister som Miss Li, Marit Bergman och Maia Hirasawa. Den sistnämnda medverkar dessutom med sång på singelsläppet “Lovemarch”, kanske som ett tack för att Ihlis tidigare har samarbetat med henne. Här finns blås, men även ett dragspel och lite harpa tittar fram. Om Ihlis vill undvika jämförelse med Miss Li, Bergman och Hirasawa är jag rädd att det nog dessvärre är ofrånkomligt. Att hon inte är en direkt kopia av de tre damerna framgår sakta men säkert när man lyssnar på hennes debutalbum, men det är inte några milslånga motorvägar ifrån heller. Den enas fans lär tveklöst vara de tre andras också. Här finns stillsamma visor, snabbare popsånger och allsköns känsloyttringar där emellan. Vissa låtar sätter sig direkt, andra efter ett flertal lyssningar och några kommer förmodligen aldrig att sätta några spår i mig. Anna Ihlis kommer från en musikalisk familj – hennes pappa spelar till och med på plattan – och hon är tveklöst en talang, så när hon framöver tar steget mot något mer eget och mindre tydligt influerat, kan det bli riktigt, riktigt grymt. Till dess är det bara att njuta av I Stay Awake… Good Morning och känna den växa för varje gång den hamnar i cd-spelaren. Fin debut.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …