Saturday , April 13 2024

Faithless – The Dance

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Pias / Border Music, betyg: 7]

Efter fyra år har Maxi Jazz, Sister Bliss och Rollo återförenats för ett cd-album och resultatet är den medryckande The Dance. Sin vana trogen innehåller även Faithless nya platta gästartister. Dessa är Dougy Mandagi från The Temper Trap´s, Neil Arthur från Blancmange, Rollos syrra Dido som medverkat på tidigare låtar med trion och Jonny “Itch” Fox från The King Blues. Den sistnämnde är med på Bob Marleys klassiker “Crazy baldheads”, en låt svår att misslyckas med, vilket inte Faithless heller gör. Annars är det främst dansbeats som gäller, med pauser i form av mer meditativt stillsamma stycken. Faithless har existerat sedan 90-talets mitt och att begära några större förändringar är meningslöst, och inte ens eftersträvansvärt. Det är möjligt att andra talanger är mer gränsöverskridande och nyskapande idag, men ärligt talat så skiter jag i vilket. En bra platta är en bra platta och The Dance, med sitt varma sound, Maxi Jazz kombination av rap och sång, de repetitiva rytmerna och de elektroniska ljuden, fyller mig med en behaglig känsla. Okay, allting här är inte fantastiskt eller ens engagerande, men utan att räkna nederlag och toppar, så tillstår jag att merparten hamnar på den positiva sidan om tankelinjen. Favoriter för min del är “Not going home”, “Feel me”, “Feelin good” och avslutande “Sun to me”. Några lyssningstips där.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …