Sofia Talvik – Florida

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Makaki Music / Border, betyg: 5]

Det börjar fint med “King of the willow tree” och “Florida” är okay, men någonstans på vägen tar varken huvud eller hjärta emot mer. Sofias popcountry och mjukpop smeker medhårs som en av de varma sommarvindar Stockholmsjuli har fört med sig i år. De finns där, men det är värmen man reagerar mest på, eftersom brisen i sig varken gör till eller ifrån. Av skivans tio spår tilltalar omkring hälften, medan resterande går rakt igenom och försvinner bort till de sälla jaktmarkerna. Sofia själv säger att hon vill göra bilåkningsmusik, men det är farligt att somna vid ratten, så Florida lär inte hamna i cd-spelaren på min bil i alla fall. Där vill jag ha mer fart och fläkt än vad detta, hennes fjärde album, bjuder på. Den här skivan passar bättre i solstolen eller på sandstranden i så fall, gärna med en svalkande drink i ena handen och en roman i den andra. Faktum är att smäktande Florida påminner mig om tidiga Olivia Newton John-plattor, men med svagare låtar och något mindre originell – men behaglig – sångröst. Det är samma mjukt inställsamma och lite pysmysiga stämning över den här cd:n, ofarlig och lätt som en fjäder i vinden, soligt ljus och på betryggande avstånd från världens alla jävligheter och mörka skuggor. Jag ser inget fel i det. Jag önskar bara att fler låtar var starkare och att någon av texterna lämnade en minnesvärd strof kvar i huvudet.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …