Wednesday , April 17 2024

Code 64 – Trialogue

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Progress / Border, betyg: 8]

Det här är inget annat än en omedelbar förälskelse. Bra sång med nya sångaren Bjørn Marius Borg inbakad i en följsam, skön och melodimagnetisk futurepop packad till en elegant produkt att bara sätta tänderna i. Skivor som denna finns inte att plocka i några träd. Ur genrens generellt smala utbud måste därför just en sådan bomb släppas för att man skall vakna till och känna att man lever.

Jag har tidigare varit rätt bekant med grabbarna från Lysekil och bedragit dem rätt fort med något annat, bättre och vassare att lyssna på. Just för att skivorna då, saknade den självklara “musikaliska mörade köttet.”

Men på “Trialogue” sker en svårslagen eufori att halsa rakt ner i hörselgångarna. Intagande dansgolvs futurepop med tranceinslag dinglar med benen ner i det kommersiella? Ja, varför inte! Code 64 har tagit steget ut ur subgenren och vill nå en större publik, vilket jag tycker är ett både ambitiöst och smart drag.

Med så många bra låtar staplade på varandra blir det svårt att fiska upp guldklimparna. Du har ju till exempel “Stasis”, en ren hit med snorbra refräng och “Deviant” har ett liknande upplägg med enkla ackord övergångar och vacker refrängmelodi samt text man lyssnar till.
I “Maskarade” drar man in ett barn som sjunger ganska seriösa textrader med unik inlevelse. Ett läckert litet gömt ” påskägg” att le åt.

Skall man säga något negativt så tycker jag att “Trialogue” hade varit helt perfekt utan “Close Encounters” eftersom det är den enda låten som jag inte riktigt gillar då den känns lite “stabbig” och underutvecklad.

Men vilken skiva och vilket flow. Code 64 ni är på väg – ta på er slipsen!

Text: Inga Karlsson

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …