Wednesday , July 17 2024

Kilroy – Let´s go for Kilroy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Deep Forest Records, betyg: 5]

Luggar, The Who-tröjor och spretiga gitarrer –Kilroy tar dig med till 60-talet. Denna kvintett lirar tunn pop precis som Beatles, Kinks och de andra gjorde när det begav sig. I avslutande “It must be love” har man till och med plankat “Be my baby”-öppningen rakt av. Det låter skramligt, slyngelaktigt, garageekande och när det är som bäst: dansvänligt, inbjudande, svängigt och fräckt.

Mando Diao med simpel produktion, Backdoor Men utan Robert Jelinek, Tages 45 år efteråt. Det är inget nytt Kilroy bjuder på, tvärtom är detta 60-talsnostalgi från början till slut och det irriterar mig. Hade man tilllfört något nytt, något eget till allt detta tillbakablickande över modkulturen kunde Kilroy blivit mer än bara en pastisch.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …