Wednesday , May 22 2024

Hungryheart – One Ticket To Paradise

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Tanzan / Border import, betyg: 6]

Italienska Hungryheart bildades i slutet av 90-talet, skivdebuterade 2008 och är enligt egen utsago influerades av band som Bon Jovi, Whitesnake, Journey, Giant och Bad English. Det handlar alltså om AOR och melodiös hårdrock á la 80-tal. Gruppen gör absolut inget nyskapande, men det är duktiga musiker som lirar och framförallt har de fått ihop en hygglig variation på materialet. För att hålla sig till en genre som många gånger är så sockersöt och motbjudande inställningssam att en burk valium är en upplyftande energikick i motsats, så jobbar Hungryheart på bredden, vilket torde innebära att här finns något för de flesta. Förutsatt att man gillar genren förstås. Själv gör jag inte det generellt, men då Hungryheart relativt ofta lyfter fingrarna ur smörbyttan och faktiskt levererar hygglig hårdrock också, så finns här några låtar som inte alls är tokiga. Jag tänker främst på spår som “Get lost”, “Boulevard of love” och “Angela”. Bandet förvandlar också Michael Jacksons “Man in the mirror” till hårdrock. Kanske kan vara kul för någon att veta. Nicoló Fragile från Gotthard och Alessandro Del Vecchio (Glenn Hughes, Eden´s Curse) gästar och Michael Voss (Mad Max) har mastrat One Ticket To Paradise. Personligen skulle jag inte lägga pengar på den här plattan, men ni som uppskattar genren kan gott göra det. Jag tror inte ni blir besvikna.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …