Wednesday , December 6 2023

OK Star Orchestra – Sound Classique

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Rootsy / Warner, betyg: 8]

Efterlängtade, nya OK Star Orchestra-plattan är inte lika avskalad och direkt som det kritikerhyllade debutalbumet. Men oj, oj, oj, vad den är värd att upptäcka. Soundet är varmt tilltalande, materialet varierat och musicerandet så läckert och överraskande att man inget hellre vill än att spela cd:n igen… och igen… och igen. Här har Sound Classique gått på repeat hur många gånger som helst, och skivan bara fortsätter att växa. Stockholmstrion har bjudit in eminenta gäster som Per Tjernberg (Archimedes Badkar, Dag Vag), Hassan Bah (Kebnekajse, Cornelis Vreeswijk), Lina Langendorf (Jenny Wilson, Yosei), Tomas Dawidowski (Den Flygande Bokrullen) och Christian Gabel som har producerat i Studio Cobra. Samma studio som användes till förra albumet Cobra Sessions. Nio nya instrumentala låtar med mer eller mindre märkliga titlar böljar ur högtalarna och balsamerar membranen i öronen med sin mjuka bomull, sina dansanta rytmer, kreativa ackord och melodier. Ibland är det som en vandring i heta, exotiska djungler, ibland som sorgsna och ensamma timmar på ett övergivet café i regnet. Varje låt är sin egen lilla kortfilm, bara du blundar och lyssnar. Den stora, lilla trion har gjort sommaren 2010 till en ännu vackrare årstid och världen har återigen förändrats. Gör dig själv en tjänst: köp plattan omgående, ta med den till stranden, på resan, in till staden. Låt OK Star Orchestra skapa soundtracket till dina nya minnen och äventyr.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …