Wednesday , July 17 2024

Katatonia – The Longest Year

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Playground, betyg: 6]

Det var inte länge sedan jag skrev om Katatonias nya album Night Is The New Day och The Longest Year är helt enkelt singellåten från albumet. Det har även kommit en ep med fyra låtar där denna låt, samt “Sold heart”, “Day and then the shade (Frank Default remix)” och “Idle blood” i akustisk version, samt två videos ska ingå. Tyvärr har jag inte haft nöjet att höra och se den. Men singeln The Longest Year, som detta handlar om, innehåller bara låten med samma namn. Delvis i den inledande radioversion som är något kortare än när låten framförs på plattan, och delvis i den originalversion som finns på fullängdaren. Det är en skön låt att lyssna till, stillsam men dramatisk, melodisk och sorgsen, med tilltalande sång och tunga gitarrmattor som läggs på ibland likt en bombräd. Rätt typisk för det nutida Katatonia och dess sound, med andra ord. Sen kan jag tycka att det är tämligen meningslöst att äga singeln när man redan har Night Is The New Day att njuta av, men för de mest inbitet fanatiska fansen är den givetvis en tillgång i samlingen. Bra låt, hur som helst, även om jag även har andra – och större – favoriter från den utmärkta fullängdaren.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …