Wednesday , April 17 2024

Norator – Med rymden i rymden

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, , betyg: 4]

Med framträdande körsång och studentikosa texter om rymdresor tar Norator oss med på en expedition till Månbas 5. I skojfrisk anda lallar de två glada göteborgarna till ett Sista Mannen På Jorden-liknande sound om banala företeelser hämtade ur ett stiliserat kosmos.

Melodierna liknar oftast sockervadd på en pinne synth. Sötsliskiga. Men ibland ändrar de karaktär och visar upp potential att bli bra filmmusik. Vid ett tillfälle går Norator också hela vägen med sin dedikation till körsången och gör en psalm som passar utmärkt att sjungas under högmässan i kyrkan.

Det är ingen tvekan om att grabbarna Kalle och Niklas har musikaliska ådror, men tyvärr räcker inte Med rymden i rymden som aptitretare. Till slut blir deras hybrid av kör och synthpop nästan enerverande. Men melodierna är många gånger väldigt fina.

Text: Inga Karlsson

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …