Wednesday , April 17 2024

Svedberg & The Hillside Stranglers – Such A Lovely Life

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Egenproducerad, betyg: 8]

Förra året kom Svedberg & The Hillside Stranglers ut med sin första, självbetitlade ep och med Such A Lovely Life följer de upp den i år. Och nej, jag blev inte besviken den här gången heller. Den mest direkta höjdpunkten här är tveklöst “Like a veil” som gick rakt in i hjärteroten redan första gången jag hörde den, men även de återstående fem spåren har var och en sin charm och självklara plats i cd-spelaren och själen. Egentligen är det märkligt att en grupp som Svedberg & The Hillside Stranglers kan få till det som de gör. Även på den här plattan är det nämligen stor variation på materialet, men istället för att framstå som ojämn löper en känslomässig tråd från början till slut, och musikstilarna framförs med självklar elegans och jordnära värme. Sedan sist har gruppen fått förstärkning av pianisten och sångerskan Sofia Skogseid vars medverkan förärat bandets sound ännu en dimension, och gästmusikanter denna gång är Frida Eleonore Winlöf på trumpet och Torbjörn Eliasson på hammond och dragspel. Varför inte det här Stockholmsbandet har fått ett skivkontrakt och gett ut en fullängdare ännu är ett mysterium. Kanske trodde en del att debut-ep:n var ett tillfälligt lyckoskott. I och med Such A Lovely Life är det bevisat att så inte var fallet. Niklas Svedberg och hans Hillside Stranglers är helt enkelt sjukt jävla bra och musikälskarna där ute förtjänar att få njuta av dem. Själv kommer jag göra det mången sommarnatt och gryning.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …